• Fri frakt vid köp över 749 kr.
HemNyheterVad är THC-JD och är THCjd lagligt i Sverige?

Vad är THC-JD och är THCjd lagligt i Sverige?

Tetrahydrocannabioctyl, vanligen förkortat till THC-JD, är en naturligt förekommande cannabinoid (fytocannabinoid) och en THC-variant. THC-JD ser ut att bli den lagliga cannabinoid som ersätter THCP och HHC-O i Sverige efter de blir olagliga.

Vad är THC-JD?

Denna cannabinoid kallas ibland för THCjd eller THC-jd. Det mest anmärkningsvärda med THC-JD är dess oktylsidokedja, den anatomiska egenskapen som skiljer den från delta 9 THC. Du hittar denna svans av åtta kolatomer på höger sida av ett linjediagram. Långa kedjor tyder på en större bindningsförmåga med mänskliga cannabinoidreceptorer och därför potentiellt högre styrka.

THC-JD kemisk struktur

Hur potent är THC-JD?

THC-JD har hyllats för sin anmärkningsvärda styrka, med rapporter som tyder på att det är ungefär 19 gånger mer berusande än delta-9 THC. Detta gör att THCJD liknar en annan cannabinoid, THC-P, som enligt uppgift är 33 gånger starkare än THC. Men vetenskapliga studier verifierar fortfarande dessa påståenden, så det är svårt att bedöma hur potent THCJD verkligen är.

Även om THC-JD:s styrka är tillräckligt stark för att höja ögonbrynen, kom ihåg att det finns flera andra potenta cannabinoider, såsom THCV (tetrahydrocannabivarin) och THC-O (tetrahydrocannabinol-O-acetat). THCV är känt för sina potentiella aptitdämpande och energigivande effekter, medan THC-O är en mycket potent syntetisk analog av delta-9 THC, som rapporteras vara ännu mer potent än både THC och THC-JD. En studie publicerad 2023 visade dock att 79% av de som använde THC-O fann att det hade liten eller ingen psykedelisk effekt.

Blir man hög av THC-JD?

Ja, THC-JD har en berusande och långverkande effekt med förmågan att binda till receptorer 19% mer effektivt än vanlig THC. Vanligtvis kan effekterna vara i 1 till 4 timmar. Delta-9-THC har fem kolatomer på sin sidokedja, medan THCjd har åtta. Detta mer betydande antal kolatomer tros göra THCjd mycket mer psykoaktivt än Delta-9-THC, eftersom det kan tillåta cannabinoiden att binda till mer biologiska endocannabinoidreceptorer i människokroppen. Men detta är ett rent anekdotiskt antagande, och mer forskning behövs för att bekräfta eller förneka denna effekt.

När ämnet kombineras med Delta 8 THC, ger THCh och THCjd en unik effekt som helt skiljer den från andra cannabinoider. Alla cannabinoider arbetar tillsammans – och varje unik blandning ger olika effekter. Användare rapporterar att denna nya cannabinoid kan jämföras med vanlig THC, men en mer potent dos. Många konsumenter rapporterar att det är mer indica-liknande än sativa-liknande, vilket betyder att det har en lugnande effekt. Medan andra menar att ämnet är energigivande och humörhöjande vilket visar att cannabinoiden påverkar människor på olika sätt.

THC är allmänt känt för sina psykoaktiva effekter, inklusive eufori, avslappning, förändrad uppfattning och ökad aptit. THC-JD, å andra sidan, rapporteras ge en unik psykedelisk effekt, vilket gör att den sticker ut i termer av dess psykoaktiva egenskaper. Den specifika karaktären hos THCJD:s effekter är dock ett område av pågående forskning.

Är THC-JD en naturlig cannabinoid?

Till skillnad från cannabinoider som Delta 8, HHC, HHC-O, kan detta ämne extraheras denna direkt från hampa. Tetrahydrocannabioctyl (THCjd) har en sidokedja med 8 kolatomer. THCjd är en sällsynt oktyl-cannabinoid och THC-isomer som finns naturligt i alla varianter av cannabis, inklusive hampa och vanlig cannabis. Denna 8-länkade alkylsidokedja är ansvarig för THCjds potentiella förmåga att inducera ett euforisk tillstånd som är 19 gånger mer potent än THC. Den enda cannabinoiden som har en längre sidokedja är THC-P, som har en sidokedja med 7 kol och anses vara den mest potenta cannabinoiden i världen.

Hur görs THC-JD?

Nyligen genomförda studier och den senaste tekniken har upptäckt att denna sällsynta cannabinoid i cannabisplantan. Även om THC-jd förekommer naturligt, liksom många andra mindre cannabinoider, finns det bara i spårmängder. Till skillnad från delta 9 THC kan THC-JD inte extraheras direkt från cannabisplantan, dess naturliga form finns i extremt spårmängder. Den enda kostnadseffektiva produktionsmetoden innebär att förändra CBD med värme eller kemiska katalysatorer. För att uttrycka det på ett annat sätt, nästan all THCjd som finns i produkterna på markanden är en halvsyntetisk form av en naturligt förekommande förening.

Vilka fördelar har THC-JD?

Även om ytterligare forskning behövs, är det möjligt att THCjd, liksom andra cannabinoider, kan ha potentiella terapeutiska egenskaper. Att utforska THCJD:s interaktion med det endocannabinoida systemet kan avslöja nya tillämpningar inom smärtbehandling, humörstörningar och neuroskydd.

THC-JD:s potentiellt höga styrka tyder på att det kan erbjuda ett alternativ till individer som söker starkare psykoaktiva upplevelser. Den unika psykedeliska effekten som enligt uppgift är förknippad med THC-JD kan också tilltala dem som är intresserade av att utforska förändrade medvetandetillstånd.

Vilka är riskerna och nackdelarna med THC-JD?

Som med alla substanser är det viktigt att överväga de potentiella riskerna och nackdelarna i samband med THCjd.

Den största fördelen med cannabinoiden kan också vara dess största risk: den ökade styrkan hos THC-JD kan öka risken för “förgiftning”. Individer bör vara försiktiga och medvetna om de potentiella effekterna på kognitiv funktion, koordination och förmåga att fatta beslut.

Förutsatt att THC-JD är labbtillverkat, finns det också inneboende risker förknippade med produktionen av syntetiska eller halvsyntetiska cannabinoider. Dessa risker inkluderar potentiell kemisk sammansättning, renhetsvariationer och oförutsedda biverkningar på grund av bristen på omfattande långtidsstudier.

Specifika biverkningar av THC-JD är ännu inte utförligt dokumenterade. Det är dock rimligt att anta att vanliga biverkningar förknippade med cannabinoider, såsom muntorrhet, röda ögon, yrsel, ökad hjärtfrekvens och förändringar i humör, potentiellt kan upplevas vid användning av THCJD.

Är THC-JD lagligt i Sverige?

Ja, försäljning, köp och innehav av THC-JD är lagligt i Sverige, förutsatt att ett antal krav för produktionen är uppfyllda. THC-JD är lagligt i EU så länge som det har härletts från industrihampa som innehåller mindre än 0,3% THC. Våra produkter kommer från certifierade gårdar med EU-godkänd hampa som uppfyller alla dessa krav. Våra produkter är därför 100% lagliga att sälja och köpa.

Vart kan man köpa THC-JD?

Här på vapecan.se hittar du ett stort utbud av THCjd vapes med massa olika smaker. Utforska en värld av smaker med vår omfattande samling av fantastiska vapes. Köp THC-JD vape från Sverige av Vapecan idag och upplev magin med snabb och bekväm leverans.

  • THC-JD