• Fri frakt vid köp över 749 kr.
HemNyheterVad är THCP-O och är THCPO lagligt i Sverige?

Vad är THCP-O och är THCPO lagligt i Sverige?

THCP-O (THCPO), eller tetrahydrocannabiforolacetat, är en modifierad form av cannabinoiden THCP, där en acetatgrupp (‘O’) har tillsatts i en kemisk reaktion som kallas acylering. Detta gör THCPO till en halvsyntetisk cannabinoid. Medan THCP kan extraheras direkt från cannabisplantan, kan THCPO endast produceras i laboratorier.

THCP-O kemisk struktur

Vad är THCP-O?

THCP-O syntetiserades första gången 2021. På grund av en modifiering av dess kemiska struktur har den en högre termisk och oxidativ stabilitet och därför en längre livslängd än THCP. Båda dessa cannabinoider har en sidokedja med sju kol, till skillnad från den mer kända psykoaktiva cannabinoiden THC, som bara har en alkylkedja med endast fem kolatomer.

Hur fungerar THCP-O?

Cannabinoiderna THCP och THCPO binder starkt till CB1 endocannabinoidreceptorer i hjärnan. THCP har rapporterats ha 33 gånger mer aktivitet på CB1-receptorer och 10 gånger mer aktivitet på CB2-receptorer i det endocannabinoida systemet än THC, och man tror att THCPO kan vara ännu mer aktiv, med starkare bindning till CB1-receptorer i hjärnan och producera psykotropa effekter.

Blir man hög av THCP-O?

THCPO kan framkalla starka euforiska känslor, berusning, avslappning eller dåsighet. Effekterna kan enligt uppgift vara upp till åtta timmar, vilket är betydligt längre än de flesta andra cannabinoider. THCP-O verkar på CB1 cannabinoidreceptorer och kan ha psykotropa effekter som liknar de av THC och THCP. Dess unika molekylära struktur kan göra effekterna mer kraftfulla och långvariga, men studier om dess exakta inverkan är begränsade. THCP-O inducerar tillstånd av eufori, avslappning och frisättning. Dessa effekter kan vara i flera timmar. Det är möjligt att THCPO kan ha vissa terapeutiska egenskaper som liknar THC, som att stimulera aptiten eller hjälpa mot illamående och kräkningar.

Detta kan dock bara bekräftas genom grundlig forskning och kliniska prövningar, som säkerligen väntar.

Har THCPO terapeutiska effekter?

Potentiellt, ja. Liksom andra cannabinoider kan THCPO påverka det endocannabinoida systemet, involverat i att reglera välbefinnande, och ha gynnsamma effekter på stress, ångest, smärta och inflammation. Men forskningen är fortfarande otillräcklig för definitiva slutsatser.

Vilka är de möjliga biverkningarna av THCPO?

Biverkningarna av THCPO förväntas vara desamma som för andra psykoaktiva cannabinoider. Dessa inkluderar:

  • Röda ögon
  • Torr mun
  • Paranoia
  • Ångest
  • Dåsighet
  • Sötsug

Dessa biverkningar är kortvariga, vilket innebär att de bör avta inom några timmar. Vi vet ingenting om de långsiktiga effekterna av THCPO så ytterligare studier behövs för en bättre förståelse.

Är THCP-O lagligt i Sverige?

Ja, försäljning, köp och innehav av THCP-O är lagligt i Sverige, förutsatt att ett antal krav för produktionen är uppfyllda. THCPO är lagligt i EU så länge som det har härletts från industrihampa som innehåller mindre än 0,3% THC. Våra produkter kommer från certifierade gårdar med EU-godkänd hampa som uppfyller alla dessa krav. Våra produkter är därför 100% lagliga att sälja och köpa.

Vart kan man köpa THCPO?

Här på vapecan.se hittar du ett stort utbud av THCP-O vapes med massa olika smaker. Utforska en värld av smaker med vår omfattande samling av fantastiska vapes. Köp THCP-O vape från Sverige av Vapecan idag och upplev magin med snabb och bekväm leverans.

  • THCP-O