• Fri frakt vid köp över 749 kr.
HemNyheterVad är THCH och är THC-H lagligt i Sverige?

Vad är THCH och är THC-H lagligt i Sverige?

THCH, eller Tetrahydrocannabihexol, är en fytocannabinoid och är en förening av tetrahydrocannabinol (THC), den primära psykoaktiva föreningen som är ansvarig för berusningen associerat med cannabis. THCH ser ut att bli den lagliga cannabinoid som ersätter THCP och HHC-O i Sverige efter de blir olagliga.

Vad är THCH?

Tetrahydrocannabihexol upptäcktes först 2020 – faktiskt av samma team av cannabisforskare i Italien som upptäckte THC-P (tetrahydrocannabiphorol) bara ett år tidigare. Cannabinoiden har isolerats och analyserats till viss del, men när det gäller studier om dess terapeutiska användningsområden, måste vi vänta på det, eftersom det alltid tar tid för kliniska forskare att fullt ut studera nyupptäckta cannabisderivat.

THCH kemisk struktur

Hur potent är THCH?

THCh är faktiskt så stark att det sägs vara cirka 10 till 20 gånger mer potent än delta-9 THC. Det mesta av vår nuvarande förståelse av THCh är baserad på anekdotiska bevis, men vi kan se att dess kemiska kedja är den näst längsta av de cannabinoider som vi är medvetna om. Det betyder att cannabinoiden kan binda till fler av vår kropps endocannabinoidreceptorer och producera mer kraftfulla effekter.

Som homologer har delta 9 THC och THC-H en mycket liknande molekylstruktur. Den viktigaste skillnaden ligger i längden på varje cannabinoids sidokedja. Där delta 9 har en kedja med fem kol, har THC-H en kedja med sex kol. Storleken på denna svans pekar på, potentiellt, att THC-H binder mer effektivt till mänskliga cannabinoidreceptorer. Vi väntar på forskning för att fastställa exakt hur THCH:s alkylsidokedja påverkar dess “bindningsaffinitet” och styrka.

Vissa användare hävdar att THC-H ger starkare berusning än delta 9, även om detta är rent anekdotiskt. I vilket fall som helst verkar det troligt att THC-H är en kraftfull utmanare, oavsett hur den kan jämföras med delta 9 THC.

Blir man hög av THCH?

Effekterna av THCH har beskrivits som mycket euforiska och rekreativa. Det finns en distinkt tvåfaseffekt där den första delen av varaktigheten är mentalt och fysiskt stimulerande med en anmärkningsvärd entaktogen och taktil effekt (förstärkning av känslor, förändringar i uppfattning om gravitation, muskelavslappning och känsla av anknytning), och ger sedan en stark kroppsliknande effekt som liknar en en stark inndica. Av alla sällsynta cannabinoider som bedömts anekdotiskt verkar THCH dela de flesta likheterna med THC när det gäller rekreationseffekter, särskilt i förhållande till cannabinoidens fysiska/kognitiva euforiegenskaper.

Faktum är att många användare rapporterar att effekterna av THC-H är jämförbara med THC-P, som kännetecknas av en djup känsla av eufori och avslappning i kropp och själ. THC-H är känt för att producera en intensiv body high. Det betyder att med tetrahydrocannabihexol kan du förvänta dig en djup känsla av eufori tillsammans med en avslappnande känsla i kropp och själ. Användare har rapporterat att dess effekter tenderar att pågå längre än typiska THC-produkter, ibland till och med dubbelt så länge.

Extrem försiktighet måste iakttas vid hantering av denna cannabinoid på grund av dess styrka. Även för någon med hög resistens/tolerans mot cannabinoider rekommenderas det starkt att ändå att vara försiktig.

Hur görs THCH?

THCH är naturligt förekommande och finns i spårmängder i cannabisväxter som hampa. När du köper en THCh-produkt köper du sannolikt cannabinoider som har isolerats på konstgjord väg från andra cannabinoider och förvandlats till en potent aktiv ingrediens. Så även om de THCH-produkter du hittar i vapes kanske inte är naturligt förekommande, är de fortfarande gjorda med samma naturliga föreningar.

Vilka fördelar har THCH?

Liksom andra former av THC har THCh antiinflammatoriska effekter som kan hjälpa till att dämpa svullnad och stelhet. Mindre inflammation är ofta lika med mindre smärta, och lägre smärtnivåer kan översättas till ett bättre humör. Det är välkänt att THC kan hjälpa mot sömnlöshet genom att hjälpa människor att somna lättare; detsamma gäller för THCh. Kom dock ihåg att höga doser av THC kan överväldiga hjärnan och göra det svårt att nå djupa sömnstadier.

Cannabisforskare undersöker för fullt de terapeutiska fördelarna med THC-H. Denna exotiska cannabinoid uppvisar egenskaper som:

 • Stimulering av aptit
 • Smärtstillande (smärtstillande)
 • Neuroprotektiva effekter
 • Antiinflammatoriska egenskaper
 • Minskat illamående
 • Minskade kräkningar

THCH representerar en lovande utveckling inom cannabisforskning och konsumenttillgång till lagliga psykoaktiva cannabinoider med många fördelar. Medan forskningen om cannabinoider och deras effekter fortsätter kan THCH öppna dörrar till nya terapeutiska tillämpningar och bidra till vår förståelse av hur cannabinoider interagerar med människokroppen. Men mer forskning behövs för att bevisa dessa potentiella fördelar.

Vilka biverkningar har THC-H?

Än så länge verkar det inte finnas några unika biverkningar av THC-H. De negativa effekterna som kan upplevas stämmer överens med de som kommer med andra THC-föreningar. Men styrkan hos THCH gör det förmodligen lättare att överdriva intag. Likaså är det mer sannolikt att psykologiska biverkningar som paranoia eller hallucinationer uppstår om man skulle använda produkterna på ett felaktigt sätt.

Några vanliga biverkningar att överväga inkluderar:

 • Muntorrhet, torra ögon
 • Yrsel
 • Illamående och kräkningar
 • Ångest/paranoia
 • Trötthet
 • Accelererad puls och andning
 • Huvudvärk
 • I svåra fall kan hallucinationer förekomma

Som med THC är det sällan behagligt att överdriva intag, och även om det inte hotar din hälsa, kan det säkert ge en obehaglig eller skrämmande upplevelse. Likaså kan vissa hälsotillstånd eller mediciner öka risken för att uppleva oönskade biverkningar. Lyckligtvis kan man vanligtvis undvika dessa biverkningar genom att dosera THCH på lämpligt sätt. Det är alltid viktigt att använda produkter som dessa försiktigt, men det är särskilt viktigt när man arbetar med extra kraftfulla cannabinoider som THC-H.

Är THCH lagligt i Sverige?

Ja, försäljning, köp och innehav av THCH är lagligt i Sverige, förutsatt att ett antal krav för produktionen är uppfyllda. THCH är lagligt i EU så länge som det har härletts från industrihampa som innehåller mindre än 0,3% THC. Våra produkter kommer från certifierade gårdar med EU-godkänd hampa som uppfyller alla dessa krav. Våra produkter är därför 100% lagliga att sälja och köpa.

Vart kan man köpa THCH?

Här på vapecan.se hittar du ett stort utbud av THC-H vapes med massa olika smaker. Utforska en värld av smaker med vår omfattande samling av fantastiska vapes. Köp THCH vape från Sverige av Vapecan idag och upplev magin med snabb och bekväm leverans.

 • THCH